Smaragdvilág
Csütörtök, 2024-05-02, 11:59
Belépési neved: Mugli | Csoport "Muglik" | RSS
Főoldal | Fórum | Profilom | Kilépés


[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Archívum - csak olvasásra
Fórum » Játékok » 100. napi játékok » Száz nap - Száz szó... - Változások (Evelyn írása)
Száz nap - Száz szó... - Változások
SmaragdDátum: Vasárnap, 2012-12-23, 12:19 | Üzenet # 1
Őtábornoksága
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 2557
Kitüntetések: 6
Hírnév: 1
Állapot: Offline
Cím: Változások
Kulcs: Kiskorúak mágiatilalma
Figyelmeztetés:
Szereplők: Albus Dumbledore, Perselus Piton, Harry Potter
Kategória: Általános


Harry otthon ült az ágyán és a minisztériumból várta az értesítést, hogy a Wizengamot tanácsa miként döntött a sorsáról. Eljött a nyár, és ő megint a rokonaihoz került vissza. Sajnos megint nem bírt magával, és véletlenül varázsolt, azt pedig tiltja a törvény. A kiskorúak mágiatilalmát senki, semmilyen okból nem szegheti meg. Ő sem akarta, de annyira feldühítették, hogy megint akaratlanul varázsolt, és ennek az unokatestvére látta a kárát. Dudleyt a falhoz vágta, ami pillanatnyi örömet okozott csak neki. Először Vernon bácsitól kapta meg a büntetését, ami elég fájdalmas volt számára, aztán megjött egy bagoly a minisztériumból, hogy kivizsgálják az ügyet. A háta még mindig fájt, a szíj okozta sérülések sem gyógyultak még be. Most pedig attól tart, hogy kicsapják őt a Roxfort-ból. Csak reménykedni tud benne, hogy Dumbledore professzor el tudja intézni, hogy ez ne történjen meg. Eszébe jutott, amit a minisztériumban olvasott a törvényről. A kiskorúak mágiahasználata korlátozva van, és minden esetet kivizsgálnak, amit a szünetek ideje alatt regisztrálnak. A törvény kitért arra is, hogy mi a helyzet a mugli születésűekkel. Mivel a varázsvilágban egy gyerek csak szülői felügyelet alatt, és a szülő engedélyével varázsolhat kizáróan önvédelem céljából ezért a mugli születésűekre más szabályok vonatkoznak. Mivel Harry mugliknál nevelkedett és minden nyáron oda is tér vissza, ezért talán, de csak talán, megúszhatja a dolgot, végül is nem a pálcáját használta mindössze nem tudta az erejét kontrol alatt tartani. Az ablakon ekkor repült be egy gyöngybagoly csőrében egy minisztériumi pecséttel ellátott levéllel. A fiú elvette, a bagoly pedig kirepült az ablakon és tovaszállt. Harry felbontotta a levelet és elolvasta.

Minisztériumi határozat


Harry James Potter született 1980.július 31-én.
Anyja: Lily Evens Potter
Apja: James Potter
Lakhelye: Little Vinging, Surrey grófság, Privet Drive 4. szám

Szülei halála miatt fent nevezett kiskorú gyermeket a rokonainál helyezték el. Harry James Potter 1996. június 26-án elveszítette irányítását a varázsereje felett, amivel unokatestvérének Dudley Dursleynek könnyebb sérüléseket okozott, ezért a Wizengamot tanácsa a következő rendeletet hozza. Fent nevezett kiskorú gyermeknek a minisztérium által kinevezett gyámja fogja gondját viselni, vigyázni rá és figyelni, hogy a kiskorú gyermekkel a Nagy Brittania varázsló közösségének törvényeit betartassa.
A minisztérium a Wizengamot tanácsára Albus Dumbledore-t és Perselus Pitont nevezi ki a fent nevezett gyermek mellé gyámnak. A gyermeket a minisztérium ezen határozat alapján Perselus Piton, Merlin díjas bájitalmesterre bízza.

Mágiaügyi minisztérium 1996. június 30.


Harry legalább ötvenszer olvasta el a minisztérium határozatát, és nem tudta elhinni, hogy ezt teszik vele. Nem értette, hogy ha a Roxfort igazgatóját is gyámnak nevezték ki, akkor miért pont Pitonra bízzák a felügyeletét.
Nem sokáig töprenghetett ezen, ebben a pillanatban csöngettek az ajtón. Albus Dumbledore és Perselus Piton érkezett hozzájuk. Harry nem hitte, hogy máris érte jönnek még a barátainak sem tudott levelet írni, hogy milyen határozatot hoztak. Eszébe jutott a Tiltott Rengetegben tett utolsó látogatása, mikor Firenze a kentaur azt jósolta neki a csillagokból, hogy nagy változások lesznek az életében. Na igen, akkor még nem tudta, hogy ez ilyen hamar bekövetkezik és azt sem, hogy ilyen mértékben.
Kelletlenül összepakolta kevéske holmiját és lement a lépcsőn. Szerencsére,Vernon bácsi nem volt otthon, így Harry anélkül ment el, hogy elköszönt volna, na nem mintha nagyon el akart volna köszönni. Csak reménykedni tudott abban, hogy a sérüléseit továbbra is el tudja titkolni a két professzora elől, de valami azt súgta neki, hogy Perselus Piton elől eltitkolni bármit is, lehetetlen. Előre félt a kapott reakcióktól. Kicsit furcsállotta, hogy Piton még nem beszélt vele lekezelően és gúnyosan. Parancsokat osztogatott, de azokat normális hangon tette. A fiú nem értette a tanára viselkedésének okát, de nem is nagyon érdekelte addig, amíg nyugodt lehet az élete, nem verik meg minden nap és nem kell éheznie.
Harry még nem tudhatta, amit a férfi már igen, miszerint nem James Potter, hanem ő volt az édesapja. A férfi nem szándékozott eltitkolni a fiú elől az igazságot, de jelenleg nem volt megfelelő az idő erre. Mind a ketten tudták, hogy hatalmas változások előtt állnak, de nem bánták. A kiskorúak mágiatilalmának megszegése vezetett oda, hogy Harry Potternek végre nyugodt nyara legyen, még akkor is, ha a napjai egy részét tanulással kell majd töltenie.
Harry elindult egy szebb és jobb jövő felé, és ezt ő maga sem bánta.
 
SmaragdDátum: Szombat, 2017-08-05, 08:21 | Üzenet # 2
Őtábornoksága
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 2557
Kitüntetések: 6
Hírnév: 1
Állapot: Offline
Csatolmányok: 3290366.jpg (33.4 Kb)
 
Fórum » Játékok » 100. napi játékok » Száz nap - Száz szó... - Változások (Evelyn írása)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:


Smaragd © 2012 - 2024