Smaragdvilág
Csütörtök, 2024-05-02, 14:01
Belépési neved: Mugli | Csoport "Muglik" | RSS
Főoldal | Fórum | Profilom | Kilépés


[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Archívum - csak olvasásra
Fórum » Játékok » 100. napi játékok » Száz nap - Száz szó... - Egy újabb nyár (Evelyn írása)
Száz nap - Száz szó... - Egy újabb nyár
SmaragdDátum: Vasárnap, 2012-12-23, 12:30 | Üzenet # 1
Őtábornoksága
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 2557
Kitüntetések: 6
Hírnév: 1
Állapot: Offline
Cím: Egy újabb nyár
Kulcs: Kiskorúak mágiatilalma.
Figyelmeztetés: nincs
Szereplők: Albus Dumbledore, Harry Potter, Perselus Piton, Minerva McGalagony
Kategória: Általános


Roxfortban a diákok izgatottan, mégis félve várták a másnap reggelt, hiszen az iskolának vége és végre hazatérhetnek a családjukhoz a nyári szünetre. Mindenki, kivéve Harry Pottert, aki a bagolyházban töltötte az egész estét. Elgondolkodva figyelte a Rengeteg felett szálló thesztrálokat, miközben Hedvig hátát simogatta. Hiába volt nyár, az idő hűvös volt és ködös. Amióta Voldemort visszatért a dementorok elhagyták az Azkabant és a Nagyúrhoz csatlakoztak. Harry észre sem vette, hogy már késő van, csak a vérfarkasok üvöltését hozta felé a szél jelezve, hogy már a hold is magasan jár. Már régen a hálótermében kéne lennie és aludnia, de nem tud. Reggel az igazgatói irodába kell mennie és sejtette, hogy miért.
- Hm, biztos megint azt akarja elmondani az öreg, hogy mennyire fontos, hogy a házban maradjak, ne mozduljak ki - gondolta a fiú keserűen. Ismerte a rokonait, tudta, hogy Vernon bácsit nem fogja érdekelni semmi, ahogy Petunia nénit sem. Esélye sem lesz házon belül maradni, ha a rokonai azt akarják, hogy elmenjen vásárolni, akkor akár erőszakkal is ki fogják tenni őt a házból és a kiskorúak mágiatilalmáról szóló törvény miatt, a pálcáját sem használhatja, hogy megvédje magát. Nem akart újra a rokonai házába menni, de nem tehet mást. Dumbledore professzor eddig sem engedte meg neki, hogy a szünetet az iskolában töltse.

Míg Harry a Bagolyházban volt, addig az igazgatói irodában három ember teázott a késői időpont ellenére. Dumbledore professzoron kívül ott volt még Perselus Piton és McGalagony professzor. Harry nyári elhelyezéséről beszélgettek. Miután Piton visszatért az utolsó halálfaló gyűlésről elhatározták, hogy a fiú biztonsága érdekében nem küldik vissza a nagynénje házába, mert a véráldozatot ami eddig védte a házban Harryt, meg lehet törni és Voldemort egy új, szerinte zseniális tervet eszelt ki.
Ezért most az igazgató is úgy érzi, hogy a fiú nem lenne ott biztonságban. Piton már azon sem akadt ki, hogy ismét az ő nyakába akarja varrni Dumbledore a kölyköt. Hallotta ahogy a Nagyúr játszadozni kívánt a gyerekkel és elborzasztotta az a kegyetlenség és az őrület amit a Nagyúr szemében látott. Most nem húzhatja a száját emiatt, ha meg akarja védeni a kölyköt. Dumbledore-nak van egy jól védett birtoka, amiről senki nem tud, oda fogják vinni a fiút, ahol ők hárman fogják tanítani és képezni. Ami a gondot okozza nekik az az, hogy még mindig hatályban van a kiskorúak mágiatilalma és ha nem változtatnak ezen sürgősen, akkor nekik kell kitalálni, hogy miként tudják eltitkolni a minisztérium elől, hogy a fiú varázsol a nyáron.
- Albus, meddig fognak még ülni a kérésünkön? - kérdezte Minerva
- Sajnos nem tudom drága, Minerva - válaszolta az igazgató. – A halálfalók gyerekei miatt nem hozták még meg a döntésüket – mondta még Albus.
- A minisztérium hülyékkel van tele, mégis mire számítanak? A halálfalók gyerekei eddig is megoldották, hogy a minisztérium tudomása nélkül használják a pálcájukat és ezzel ők is pontosan tisztában vannak – mondta Piton gúnnyal teli hangon.
- Igazad van, Perselus de amíg életben van a tilalom, addig nem használják rossz célra a szünet alatt – mondta elgondolkodva az öreg igazgató, miközben az ülőrúdján gubbasztó Főnixét nézte.
- Későre jár, majd holnap folytatjuk. Harryt reggeli után elvisszük a birtokra, aztán meglátjuk. Először egyébként is elméletre, bájitaltanra és legfőképpen okklumenciára fogjuk tanítani. Aztán meglátjuk, hogy a minisztérium hogyan fog dönteni - mondta az öreg és útjára bocsátotta kollégáit.


***


A hajnal Harryt a bagolyházban érte. Hedvig kedveskedve megcsipkedte a fiú fülét, mire feleszmélt és nehéz szívvel visszatért a hálókörletébe. Hamarosan a szobatársai is ébredezni kezdtek.
Ronnal és Hermionéval együtt lement reggelizni, miközben barátai próbálták őt vigasztalni és megígérték, hogy amint lehet írnak neki és elhozzák a Privet Drive-ról.
Egykedvűen hallgatta a beszélgetésüket, mikor megérkezett a reggeli posta. Hermione kifizette a madárnak a Prófétát és kiterítve olvasni kezdte. A Nagyteremben azonnal hangzavar keletkezett, amint mindenki előtt nyitva állt a Próféta aznapi száma. Harry érdeklődve nézett át Hermione válla felett, hogy lássa mitől lettek izgatottak a többiek. Legnagyobb döbbenetére a Miniszter nyilatkozata állt a címlapon amiben közölték, hogy a háborús helyzetre való tekintettel átmenetileg eltörölték a kiskorúak mágiatilalmáról szóló törvényt, de kijelentette, hogy minden kiskorú varázsló és boszorkány pálcahasználatát ettől függetlenül továbbra is jelezni fogják a minisztériumba és minden egyes varázslatot, amit kiskorú használ, kivizsgálnak, hogy jogos önvédelemből történet-e vagy sem.
Dumbledore fellélegzett a hírre.
Még az sem szegte kedvét, hogy a Miniszter nem vette a fáradságot, hogy értesítse őt a helyzetről a Reggeli Próféta megjelenése előtt. Mostantól rendesen fogják tudni edzeni Harryt és jelenleg csak ez számít.
Amint befejeződött a reggeli mindenki szedelőzködni kezdett, hogy a kastély előtt álló fiákkerekben ülve elhagyják Roxfort területét.
Harry elköszönt a barátaitól és felment az igazgatói irodába, ahol már várta őt az igazgató, McGalagony professzor és Piton professzor.
Mikor a fiú megérkezett elmondta a jelszót és felment az irodát rejtő ajtóhoz. Megpróbált nyugalmat erőltetni magára, mély levegőt vett és kopogott.
- Gyere be, Harry – szólt ki az öreg. Harry belépett és döbbenten nézett szét az irodában. Nem értette miért van ott a házvezetője és a bájitaltan tanára. Kérdőn nézett a vidáman csillogó kék szemekbe.
- Foglalj helyet Harry – mondta öreg professzora és az asztal előtt álló üres székre bökött.
- Citromport, esetleg egy kis teát? - kérdezte a fiútól, de ő csak megrázta a fejét jelezve, hogy nem kér semmit, miközben leült a felkínált székre.
- Azért kértelek ide ma reggel, Harry mert beszélnünk kell a nyaradról – kezdett bele az igazgató.
- Tudom, hogy nem hagyhatom el a nagynénémék házát uram – mondta a fiú mielőtt még kioktatták volna a biztonsága fontosságáról.
- Nem mész vissza oda, Harry, erről akartam beszélni veled – mondta és nem kerülte el a figyelmét egyiküknek sem a fiú reményteli pillantása.
- Akkor itt maradhatok az iskolában? - kérdezte reménykedve Harry.
- Nem, Harry, sajnálom de az iskola nem lenne elég biztonságos számodra, azonban van egy jól védett és feltérképezhetetlen birtok, ahol biztonságban leszel a nyáron. Tudnod kell, Harry, hogy nem egyedül leszel ott. Veled megy Piton professzor is - mondta Dumbledore és látták, hogy ez a hír már kevésbé tetszik a fiúnak.

- Uram, ha jól védett helyre küldenek, akkor miért kell Pitonnak is ott lennie – kérdezte egy kicsit dühösen Harry. Nem örült neki, hogy tanárát el kell viselnie egész nyáron. Viszont nem kell a rokonaival lennie és úgy gondolta, hogy ez csekély ár ezért.
- Azért megy veled fiam, hogy tanítson téged és felkészítsen a közelgő harcokra – válaszolt a fiú kérdésére.
- Tudnia kell, Mr. Potter, hogy a védelme a legfontosabb – tette hozzá még a házvezetője –, éppen ezért fog okklumenciát tanulni elsősorban.
A fiú elhúzta a száját, de nem szólalt meg.
- Harry – kezdte az igazgató –, Perselustól megtudtuk, hogy a véráldozat, amit édesanyád áldozata hozott létre már nem biztonságos a számodra. Ezért úgy döntöttünk, hogy elbújtatunk egy jól védett helyen, ahol tanulni és edzeni fogsz. Mivel a Miniszter végre eltörölte a kiskorúak mágiahasználatát korlátozó törvényt ezért az okklumencia mellett, sötét varázslatok kivédését és bájitaltant és bűbájokat is fogsz tanulni – mondta el a nyári tervet az igazgató. Harry nem örült annak, hogy egész nyáron tanulnia kell, de ő is tudta, hogy nagy szüksége van az edzésre, ha túl akarja élni a háborút.
- Rendben van, igazgató úr – mondta halkan a fiú. Örült, hogy nem kell haza mennie és örült, hogy varázsolhat. Hálásan gondolt arra, hogy még ha ideiglenesen is de a minisztérium eltörölte a kiskorúak mágiatilalmáról szóló törvényt, így a barátai is meg fogják tudni védeni magukat ha kell. Erről pedig azonnal eszébe is jutott valami.
- Uram, a barátaim meglátogathatnak a nyáron? - kérdezte.
- Ne legyen ostoba, Potter. A maga védelme érdekében visszük egy olyan helyre, amiről senki nem tud jelenleg, csak az igazgató úr. A barátai ki fogják bírni az iskola kezdésig maga nélkül - mondta gúnyosan Piton.
- Sajnálom, Harry de Piton professzornak most igaza van.
- Levelet sem írhatok nekik? - kérdezte a fiú. Nem tudta, hogy hogyan bírná ki ha levelet sem válthatna velük.
- Természetesen írhatsz nekik fiam, de a biztonság kedvéért a levelet add át Perselusnak, ő majd továbbítja nekem és én elviszem személyesen. Nem kockáztathatjuk meg, hogy elfogják a leveleiteket.
- Értem, uram.
- Most menj és hozd a csomagod ide. Innen mentek zsupszkulccsal - mondta az öreg.
Harry felállt és elköszönve kiment az irodából. Még hallotta ahogy a kiskorúak mágiatilalmáról beszélnek mielőtt a lépcső levitte volna és vegyes érzésekkel a szívében visszament a toronyba, hogy magához vegye a ládáját és elinduljon egy új élet felé.


Vége
 
SmaragdDátum: Szombat, 2017-08-05, 08:23 | Üzenet # 2
Őtábornoksága
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 2557
Kitüntetések: 6
Hírnév: 1
Állapot: Offline
Csatolmányok: 4980802.jpg (38.2 Kb)
 
Fórum » Játékok » 100. napi játékok » Száz nap - Száz szó... - Egy újabb nyár (Evelyn írása)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:


Smaragd © 2012 - 2024