Smaragdvilág
Szerda, 2024-05-01, 11:19
Belépési neved: Mugli | Csoport "Muglik" | RSS
Főoldal | Fórum | Profilom | Kilépés


[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
A fórum moderátora: mzperx, evelyn  
Fórum » Játékok » Dobj egy képet! » Esti mese (Írj történetet a képhez)
Esti mese
SmaragdDátum: Csütörtök, 2016-04-07, 14:55 | Üzenet # 1
Őtábornoksága
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 2557
Kitüntetések: 6
Hírnév: 1
Állapot: Offline
 
AmyDátum: Szombat, 2016-06-04, 23:29 | Üzenet # 2
Közlegény
Csoport: Barátok
Üzenetek: 39
Kitüntetések: 1
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Az éjjel csendes volt és az égen ezernyi csillag ragyogott. A grimauld téren lévő 13-as lakás lakosi mindebből semmit nem vettek észre, mivel ki-ki a maga dolgával volt elfoglalva, van aki pakolt van aki aludt éppen, vagy csak elmélkedett. Mindenkinek új volt a helyzet, mivel a régi főhadiszállásukat lerombolták  Voldemort csatlósai, ezért új helyre költöztek és a titokgazda is más lett mint, aki előzőleg volt.

Volt viszont egy ember aki nem tudott aludni az éjszaka folyamán ugyanis vissza-visszatérő rémálmai nem engedték neki a nyugodt pihenést, ez az illető Perselus Piton volt aki, folyamatosan verejtékben fürödve ébredt fel egy-egy rémálom után és úgy döntött alvás helyet olvas egy kicsit, felöltözött a szokásos fekete öltözékébe és elindult a könyvtár felé. Ahogy a folyosón haladt minden szobában  sötétség uralkodott jelezve hogy a bent lakó békésen aludta az álmát még ő a könyvtár felé tartott, hogy elűzze démonait. Ahogy elhaladt észrevette, hogy nem minden szobában van sötét, volt egy szoba, amiből fény szűrődött ki a csukott ajtó alatt. Egy névtábla hirdette az ott lakót, melyen a következő név olvasható: Harmione Granger. Nocsak a csodatiró tagja nem tud aludni?- Gondolta. Éppen folytatta volna tovább útját mikor az ajtó halkan kinyílt és Harmione nézett  ki rajta, meghallotta az ütemes kopogást az ajtó túloldaláról és kíváncsi volt ki az aki ilyen kései órán a folyosón sétál. Meglepve tapasztalta, hogy akitől a kopogást hallotta az a professzora.

-Maga az professzor?- szólította meg Harmione Pitont.
-Igen én kisasszony. Megtudhatnám miért van ébren ilyen kései órán?-Kérdezte Piton szemöldök ráncolva.- Egy ilyen fiatal hölgynek már rég aludni kellene.-Mondta
-Ezt én is kérdezhetném magától. -Mondta Harmione mosolyogva. - jöjjön be, ha már így összefutottunk.-invitálta beljebb diákja.
-Rendben.-Mondta Piton. Az ajtó becsukódott mögötte.
Ahogy a szobába lépet elég meglepő látvány fogadta, hiszen amerre nézet minden hol könyvek voltak hol kirakva hol bedobozolva egy kis kávézóasztalkán és az ágy támlája mögött is könyvek voltak.
-Elnézést a rendetlenségért. Nem volt még időm kipakolni-Szabadkozott Granger.
-Nem gondoltam volna, hogy ilyen könyvmoly kegyed. Nos miért van ébren?-kérdezte Piton.
-Ha minden áron tudni akarja, elmondom. Nem tudok aludni az elmúlt időszakban a sok bevetés és a költözködés, meg a nyüzsgések miatt. Tudja én a csendet szeretem csak úgy tudok elaludni. És maga?- Harmione mind ezt egy szuszra mondta el, és kíváncsi volt mi az ami miatt a férfi ébren van már napok óta, látszik rajta a szeme alatt lévő karikákból.

Piton nem válaszolt rögtön. Nem akart válaszolni a kérdésre igazán, de mivel Granger kifejtette mi az ébrenléte ok úgy illet, hogy ő is válaszol rá:
-Bizonyos dolgok vagy történések miatt az ember sokszor nem az alvás mellett dönt.- A világért sem árulta volna el, hogy rémálmok gyötrik minden éjjel ezért nem tud aludni, úgy sem tudná megérteni a lány, hisz olyan ártatlan.

Harmione nem szólt semmit, sejtette, hogy ennyit várhat a férfitól. Mindegy vállat vonva elővett egy jó vastag könyvet és az ágyhoz vitte. Ezt látva Piton megkérdezte:
-Mégis mit csinál Miss?
-Amint látja épp elalváshoz készülődöm.
-Akkor én nem is zavarom. Jóéjt kisasszony. -Mondta Piton és éppen indulni készült, mikor egy hang megállította.
-Nem olvasna fel nekem? Kérem?- kérlelte Harmione- Legalább lesz mivel ugratnia engem.
Pitont meglepte a kérés és a megemlített ugratás is elég jól hangzott, milyen jó kis érv lenne, hogy a kis tudálékos Griffendéles nem tudott elaludni mese nélkül.
Perselus nem válaszolt, hanem odahúzott egy széket, ami könyvmentes volt elvette a könyvet a diákjától és helyet foglalt . Csak akkor lepődött meg igazán mikor a könyv címére eset a pillantása.
-A Roxfort Történte -olvasta fel a könyv címét.- Nem unja még ezt a történetet? Gondolom kívülről fújja az egész könyvet.-mondta Piton
-Higgye el jobban el tudok aludni tőle, mint bármi mástól.-Válaszolta.
Piton nem kérdezett többet. Olvasni kezdte a könyvet.

"Hajdanán élt négy ember Griffendél Godrik, Mardekár Malazár, Hugrabug Helga és Hollóháti Hedvig. Ők négyen elhatározták, hogy alapítanak egy iskolát, ahova minden mágiával rendelkező gyermek jár, de Griffendél és Mardekár véleménye nem volt egy..." Perselus mély  hangja betöltötte a szobát a történet mesélése közben, mire végére ért a könyvnek Harmione már békésen aludt. Halkan becsukta a könyvet és a kis asztalkára tette, majd hangtalnul felállt és távozni akart, de az ajtóból még vissza fordult és belemotyogta a sötétbe:
-Szép álmokat, Hermione!-mondta, majd eloltott a fényeket és becsukta az ajtót.

Évekkel később Voldemort bukása után ugyan ezt a könyvet olvasta fel egy három éves fekete göndör hajú, mogyoró barna szemű kislánynak. Felesége boldogan mosolyogva, hallgat férje bársonyos baritonját. Mikor a történet végére ért a pici lány békésen szuszogott a maciával.

-Emlékszem annak idején te is ezt olvastad fel nekem.-Mondta a feleség.
-Igen én is emlékszem. És életem legjobb döntése volt, hogy akkor felolvastam neked.- Mondta a férj és szerelmesen megcsókolta feleségét, miközben mindketten összeölelkezve figyelték lányuk békés álmát.

Perselus akkor még nem tudta, hogy azzal a felolvasással gyökeresen változik meg az élete. Most mikor végre minden szörnyűségnek vége és már a Nagyúr sem él megadatott neki a boldogság egy szerető feleséggel Harmionéval és Eilen kislányával. Ennél jobb nem is történhet volna vele, hála egy régi könyvnek mely még most is ott van a Piton család polcán és minden generációnak ez a történet lett a kedvence.


-

Az üzenetet módosította: Amy - Szombat, 2016-06-04, 23:33
 
ppu-pro_ErDátum: Péntek, 2024-04-05, 15:16 | Üzenet # 3
Csoport: Muglik





Наша группа опытных мастеров завершена предложить вам перспективные средства, которые не только подарят надежную протекцию от холода, но и преподнесут вашему жилищу оригинальный вид.
Мы трудимся с новыми веществами, обеспечивая долгий срок службы и великолепные выходы. Теплоизоляция наружных стен – это не только экономия энергии на огреве, но и заботливость о экосистеме. Энергоэффективные инновации, какие мы используем, способствуют не только дому, но и поддержанию природы.
Самое центральное: <a href=https://ppu-prof.ru/>Утепление фасада цена за кв метр</a> у нас составляет всего от 1250 рублей за м2! Это доступное решение, которое превратит ваш дом в реальный уютный район с небольшими расходами.
Наши примеры – это не только изолирование, это созидание площади, в где каждый элемент отразит ваш особенный образ действия. Мы возьмем во внимание все ваши пожелания, чтобы осуществить ваш дом еще более уютным и привлекательным.
Подробнее на <a href=https://ppu-prof.ru/>https://www.ppu-prof.ru/</a>
Не откладывайте труды о своем доме на потом! Обращайтесь к экспертам, и мы сделаем ваш дом не только теплее, но и стильнее. Заинтересовались? Подробнее о наших работах вы можете узнать на веб-сайте. Добро пожаловать в универсум спокойствия и уровня.
 
Fórum » Játékok » Dobj egy képet! » Esti mese (Írj történetet a képhez)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:
Új válasz
Név:
Üzenet:
Biztonsági kód:


Smaragd © 2012 - 2024