Smaragdvilág
Szerda, 2024-05-01, 13:03
Belépési neved: Mugli | Csoport "Muglik" | RSS
Főoldal | Fórum | Profilom | Kilépés


[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
A fórum moderátora: mzperx, evelyn  
Fórum » Játékok » Dobj egy képet! » A Maszk (Írj történetet a képhez.)
A Maszk
SmaragdDátum: Szombat, 2014-02-08, 00:35 | Üzenet # 1
Őtábornoksága
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 2557
Kitüntetések: 6
Hírnév: 1
Állapot: Offline
Az oldal képtárában megtalálhatóak a kedvenc képeim. A feladat történetet írni az adott képhez.

 
AmyDátum: Szombat, 2014-02-08, 11:07 | Üzenet # 2
Közlegény
Csoport: Barátok
Üzenetek: 39
Kitüntetések: 1
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Egy újabb éjszaka a pokolban! - Gondolta Perselus. Éppen a nagyterem felé ment, mikor a karjába belenyilalt a fájdalom jelezve, hogy Voldemort hívja őt.
Megfordult és egyenesen a lakosztályába ment, hogy magára vegye "egyenruháját". Pár perccel később már a roxforton kívül hopponált, arra a helyre, amelyre a nagyúr hívta.

Megérkezett egy tisztásra, ahol semmi nem utalt életre, talán a természet is érezte, hogy a halál milyen közel lehet. A gyűlésen mindenki ott volt a belső kőr tagjai közül. Ez csak egyet jelenthet, valami nagy szabású akció veszi kezdetét, melyben valaki vagy valakik meg fognak halni.

Voldemort végignézet a halálfalóin. Majd elégedetten elmosolyodott - már ha azt szájhúzást lehet mosolynak nevezni- és megszólalt:

- Drága barátaim! Nagy öröm számomra, hogy mind itt vagytok. Nagy nap a mai! Ma végre elérjük azt, amit mindenki várt.
A Varázsvilág tisztaságát, mivel kiírtjuk az összes vérárulót, sárvérűt és azokat, akik nem hisznek az eszméinkben. Ezzel a tettünkkel elérjük a hőn áhított félelmet, a korlátlan hatalmat, hiszen mindenki arra vár, hogy megmentsék a világot... - folytatta volna, de valaki a szavába vágott.

- Nagyuram! Elnézést, hogy akadékoskodom, de ha megtesszük, amit parancsolsz, uram azzal magunkra hívjuk a rend és az aurorok figyelmét...
Voldemort metszően nézett a fehér maszkot viselő halálfalójára. Felemelte pálcáját és a közbeszólóra irányította.

- Crució! Nem szeretem, ha a szavamba vágnak Dolhov,- Mondta szikrázó szemekkel Voldemort, kicsivel később megszüntette az átkot- de részben igazad van. Pontosan az a célom, hogy a rend észlelje ezt az egészet. Ha az a vén szenilis Dumbledoore tudomást szerez a tervemről, akkor az magával vonzza Pottert is. Pláne, ha az áldozatok között lesz a drágalátos Grenger. - Voldemort örülten felkacagott.

Perselus meglepődött, de ezt hála az égnek nem látták a maszk takarásában. Ha ez igaz- márpedig a nagyúr nem hiába hív ide mindenkit a belső körből,- akkor Ms Grenger nagy bajban van és nem csak ő, hanem mindenki, akire a nagyúr egyszer fogát feni, arra halál vár tehet bármit, akkor is meghal.

A gyűlés végeztél azonnal a roxfortba hopponált. Semmivel nem törődve úgy ahogy volt fekete halálfaló ruhában a fehér maszkkal a zsebében azonnal Albus irodájába ment, elhadarta a jelszót "csokoládés puffancs" és a mozogó lépcsőt meg sem várva kopogás nélkül berontott az irodába.

- Biztos ebben Perselus! - Kérdezte az igazgató, miután a bájitalmester elhadarta azt amit a gyűlésen hallott.
- Egészen biztos Albus! A nagyúr nem szokott tréfálni, pláne nem ilyen esetben.- Felelte Perselus
- Mikor akarnak sort keríteni a támadásra? - Kérdezte az igazgató.
- Még ma éjjel. Tudják, hogy hol tartózkodnak és módszeresen el fognak pusztítani mindenkit, aki szembe szegül velük.
- Rendben, beszélek a rendel és ki találunk valamit. Most menjen, pihenjen Perselus. Hosszú éjszakája volt.

A bájitalmester bólintott és elment a lakosztálya felé. Odabent a csukot ajtónak támaszkodott és szaporán lélegzet, nem is gondolta, hogy futva tette meg eddig az utat a pince felé.A zsebébe nyúlt és remegő kezébe vette a maszkot. Ellökte magát az ajtótól és dühében a földre dobta, az koppanva eset a kövezet padlóra, sokáig állt felette és csak nézte a tárgyat, amit egykor, oly nagy becsben tartott, amiért mindent feladott és ami az elpuskázott életére és a hibájára emlékezteti. Most közel húsz év után a döntés, amit fiatalon meghozott rosszabb a halálnál.


-

Az üzenetet módosította: Amy - Szombat, 2014-02-08, 11:11
 
SmaragdDátum: Vasárnap, 2014-02-16, 01:15 | Üzenet # 3
Őtábornoksága
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 2557
Kitüntetések: 6
Hírnév: 1
Állapot: Offline
Csak állt és nézte a lába előtt heverő fehér maszkot. Fekete talárja halotti lepelként borította testét, érezte, amint a nedves szövet húzza a padló felé. Minden vágya az volt, hogy engedelmeskedjen ennek a hívogató súlynak. Oly könnyű lett volna követni az álarcot, amely néhány pillanattal ezelőtt esett ki elgyengült ujjai közül.

Nem értette, hogy hogyan jutott ide. A cél, a megtestesült vágyálom, közelről mocskos és undorító volt. A fennkölt eszmék a porba hullottak, és nem maradt más a nyomában csak a gyalázat. Senki sem mondta, hogy ez ilyen lesz!

Az évek alatt csak a jót sulykolták belé, hogy lesz hová tartoznia, hisz ők egy nagy család, kik megvédik egymást. Szó sem volt fájdalomról, szégyenről, és legfőképpen undorról. Undorodott magától.

Kinyújtotta bal karját, és remegő jobbjával felhúzta ruhája ujját. A billog, mint a szégyene égette alkarját, és az azelőtt oly tökéletes, hibátlan fehér bőrt elcsúfították a fekete hegek.

Fekete… mint a lelke.

Karja megremegett, és behunyta a szemét, de nem kellett volna. Lezárt szemhéjai alól, mint valami vetítés, újra megrohanták az agyában oly kitartóan villódzó képek.

Vörös… fekete…

Fekete… és vörös.

A színek kavarogtak a szeme előtt. Most egy fehér ugrott a képbe; egy maszk, és meg egy. Sok apró fehér pont, mely körbevette, kiemelkedve a sötétségből. Mind őt nézte, kifejezéstelen fehér foltok, három kis lukkal. Egy a szájnak, kettő a szemeknek.

Fehér… és fekete.

Hogyan lehet, hogy ez a két szín vöröset hoz létre?

Kinyitotta a szemét, vérvörös foltok cikáztak előtte, de ő meg sem rezdült csak a maszkot nézte. Tudta, hogy az fehér, de ő vörösnek látta. Olyan vörösnek, mint a ma kiontott vér színe.




„Inkább írj Önmagadnak közönség nélkül, minthogy a közönségnek írj, és elveszítsd magad.”
Ciryl Vernon Conolly
 
ErikaDátum: Hétfő, 2014-03-03, 18:41 | Üzenet # 4
Közlegény
Csoport: Barátok
Üzenetek: 114
Kitüntetések: 5
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Perselus könnyekkel a szemében nézte a földön heverő fehér maszkot. Nem értette hogy romolhatott el minden ennyire. Az édesanyja halála és Lily barátságának elvesztése volt az utolsó csepp a pohárban. Nem akart ő mást, csak némi megbecsülést. Remélte, hogy a Sötét Nagyúr seregében végre megbecsülik, és elismerik a tudását. De tévedett. Milyen bolond is volt, és most végleg elveszített mindent, Lily halott. Az sem nyújtott vigaszt a számára, hogy Voldemort is meghalt. Arcán végigfolyt egy könnycsepp, miközben a maszk groteszk módon kinevette őt. Már csak  egy lehetősége maradt, talán Ő segíthet rajta, bár tudta, nem érdemel könyörületet. Nem is vágyott rá, csak Lily után akart menni. Összeszedte a maradék erejét, és a Roxfort kapujához hoppanált.

A könyvek olyanok, mint a tükör: mindenki azt látja bennük, amit a lelkében hordoz.
>Carlos Ruiz Zafón
 
ScaleDátum: Kedd, 2014-11-11, 08:14 | Üzenet # 5
Közlegény
Csoport: Inaktív felhasználók
Üzenetek: 11
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
A világos és a sötét oldal harcosai közül egyaránt feküdtek holtak a Roxfort parkjában. Némelyik életben maradt halálfaló az igazságszolgáltatás elől a Tiltott Rengetegbe menekült, azonban a legtöbbjét Dumbledore egy ügyes varázslattal kézre kerítette. Mindössze egyetlen varázsló állt még halálfaló talárban és maszkban, és ugyancsak ő volt az egyetlen, akit senki sem akart bántani. Se a halálfalók, se a világos oldal mágusai.

Pálcáját leengedve, némán s mereven állt, figyelve a vég eseményeit, és csupán egészen halványan rezzent meg, amikor észre vette, hogy Harry Potter rátekint, majd el is indul felé. A leghalványabb fogalma sem volt, hogy mit akarhat tőle a kölyök, de csipetnyit azért reménykedett, hogy semmi... pottereset.

Harry végül elérte Perselut, megállt előtte, és csak nézte, és nézte, míg végül felemelte a kezét, megfogta Piton maszkját, leemelte az arcáról, s a földre hajította.

– Ideje végre levenni az álarcot, Perselus – mondta Harry.

Végül nem időzött többet Piton mellett, hagyta, hadd eméssze meg a történteket a férfi, aki még jó néhány másodpercig állt köpenyébe burkolózva a levetett porcelánmaszk mellett, mely, akár csak a régi élete, ez is porba hullott.

Soha nem fog megfeledkezni róla, de most már talán elkezdhet egy új életet.
 
Fórum » Játékok » Dobj egy képet! » A Maszk (Írj történetet a képhez.)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés:
Új válasz
Név:
Üzenet:
Biztonsági kód:


Smaragd © 2012 - 2024