Igazság szerint az összes engedély nélküli fordításomat a barátok csoportba kellene betennem, de úgy gondoltam, hogyha egy idő után felteszem őket a TF-re, akkor semmi értelme lekorlátozni őket itt (ennek nincs köze az aktivitáshoz az oldalon). De ezt a történetet semmiképpen nem fogom oda feltenni (nem akarok én lenni a szép lelkek megrontója), és nem csak a témája miatt, hanem mert úgy érzem, hogy nem mindenki érdemli meg, hogy ezt olvashassa, és megfelelően tudja értékelni mint én. Tiszteletben tartom a történet íróját (így ismeretlenül is), aki azért vette le az írásait a netről és szüntette meg a profilját, mert komolyan elkezdett az írással foglalkozni, és kiadták a könyvét/könyveit. Nem zavar, ha valaki csak olvasgat az oldalon, mert sokáig én is csak ezt csináltam, azt sem várom el, hogy egy fordításhoz hozzászóljon, hisz az nem az én "munkám", de az igaz, hogy egy saját írásnál igen is jól esik a hozzászólás, mint ahogy egy fordításnál is jó megosztani a történet feletti élményt mással, főleg ha az ugyanolyan elvetemült, mint én.
„Inkább írj Önmagadnak közönség nélkül, minthogy a közönségnek írj, és elveszítsd magad.” Ciryl Vernon Conolly
Egyetértek, bár ezek a történetek azért engedély nélküliek, mert az íróját már nem lehet megtalálni, de ettől még tényleg zároltan kéne kezelni. Ami ezt a történetet illeti, valóban nem könnyen emészthető a témája és ezért teljesen megértem, hogy nem akarod mindenki számára elérhetővé tenni és valószínűleg igazad van abban is, hogy nem mindenki érdemli meg, hogy ezt a történetet olvashassa. Bár véleményem szerint ezen kívül még van olyan amit nem engedtem volna mindenkinek olvasni, de én szigorúbb vagyok nálad Az is biztos, hogy nem mindenki tudja úgy értékelni ezt a történetet mint te vagy én. Becsülöm az íróját, hogy törölte magát a netes világból amikor komolyan kezdett az írással foglalkozni és már kiadják a könyveit. Ez nagyon ritka és tiszteletre méltó, még ha sokan nem is értenek egyet vele.
Aha szerintem nincs nálunk elvetemültebb ebben a világban Hm én nem értek egyet, mert a fordítással is dolgozol, tehát szerintem ha nem is mindegyiknél, de azért időnként egy-egy részhez írhatnának két mondatot. Az azért nem annyira leterhelő.
“Gyógyító erő a szeretet. Ki teste, ki lelke egészségét köszönheti e csodának, ki teljes emberségét.” (Tatiosz)
Az üzenetet módosította: evelyn - Szombat, 2016-06-25, 01:00
Nos azt hiszem, hogy én az utolsó menedéket is ide raktam volna ebben a fandomban. A HL-ból pedig a kitartást, az Adam Pierson szelleme és a Helyreállítás sorozatot én bizony ide raknám
Véleményem szerint ha valaki nem veszi a fáradságot, hogy legalább időnként írjon két mondatot, ami nem sok akkor a legjobb történeteket se tudja olvasni. Szigorú vagyok, de ez van. Elkeserít, hogy rajtam kívül csak Erikát látom véleményezni, persze vannak olyanok akik újonnan lelkesek és írnak, de aztán eltűnnek. Így talán meggondolják, hogy legalább néha írjanak pár sort.
“Gyógyító erő a szeretet. Ki teste, ki lelke egészségét köszönheti e csodának, ki teljes emberségét.” (Tatiosz)
Az üzenetet módosította: evelyn - Szombat, 2016-06-25, 01:11
Az Adam Pierson szellemében szinte biztos voltam, a Kitartásra még csak nem is gondoltam, a Helyreállítás sorozat meg, ha nem is a témája, de az írója miatt tényleg beleillik a csoportba. És az Utolsó menedékben is igazad van, míg el nem kezdtem fordítani nem is vettem észre, hogy mennyire "nehéz" is a történet.
„Inkább írj Önmagadnak közönség nélkül, minthogy a közönségnek írj, és elveszítsd magad.” Ciryl Vernon Conolly
Ugye, hogy ugye? Ezek a történetek megérdemlik, hogy csak azok olvashassák akik tudják értékelni és véleményezni is hajlandóak. Gondoltam, hogy lesz olyan amire te is gondoltál, de azon meglepődtem, hogy a kitartás nem jutott eszedbe. Azért az sem egy szívderítő történet. Macet ott elég rendesen megkínozták. Egyenlőre én ezeket biztosan áttenném ide. Azért még gondolkozom rajta, hogy melyik történet kerülhetne át, de egyenlőre ennyi jutott eszembe. Most viszont megyek aludni vagy legalábbis megpróbálkozom valami hasonlóval Te se maradj fent sokáig, rendben? Jó éjt, drága.
Nos a Kitartásra azért nem gondoltam, mert az már olyan régi nekem, hogy eszembe sem jutott. Akkor viszont, hogy követni tudd a frisseket, csinálok egy harmadik kategóriát a főoldalon. Jó éjt neked is.
Láttam én már tegnap is a főoldalon, mielőtt elmentem aludni, hogy lett egy csak barátoknak szóló kategória Örülök, hogy ezek a gyöngyszemek átkerültek oda. Ezek a történetek megérdemlik, hogy tényleg csak azok olvashassák akik értékelni tudják őket és értékelik a munkádat is
Ha már új kategória, új kép is jár hozzá, úgy is fel akartam már tenni valahová, mert nagyon bejövős. Napszemüveges Don, egy kicsit felnőttesebb Charlie - pont ide való
Szerény személyem betojt az új történettől (nem, nem olvastam, csak amit írtatok róla), majd egyszer elolvasom, ígérem. Jó ötlet ez a csak barátoknak szóló részlet. Minden író/fordító megérdemli, hogy hozzászóljanak a munkáihoz. Én már annak is örülök, ha csak annyit kapok: olvastam kösz. Elszomorít, hogy sokan erre sem képesek. A könyvek olyanok, mint a tükör: mindenki azt látja bennük, amit a lelkében hordoz. >Carlos Ruiz Zafón
Nincs semmi félnivalód a történettől, semmi grafikus leírás nincs benne maximum utalás. Azért szántam a nem nyilvános történetek köze, mert az írója törölte magát és a történeteit mindenhonnan és pont ezért, ezt igen is kérni kell, ha olvasni akarod. Nyugodtan mondhatom, hogy a Gyilkos elmékben sokkal brutálisabb dolgok történnek. Szóval ez ne tartson vissza attól, hogy elolvasd.
Hidd el, nem tart vissza, el fogom olvasni, amint az Utolsó menedéknek vége. Rájöttem arra, hogy jobb egyszerre csak egy történetet követni, így nem zavarodom bele. A könyvek olyanok, mint a tükör: mindenki azt látja bennük, amit a lelkében hordoz. >Carlos Ruiz Zafón
Hehe én viszont pont, hogy úgy vagyok, minél több töri van fent annál jobb nekem Szerencsére nem zavarodom bele, de én rendszeresen olvasom is újra őket, mindig az elejétől Erika csodállak, hogy meg tudod állni Én nem tudnám, nem is akarom. Olvasok mindent ami felkerül ide
Az üzenetet módosította: evelyn - Vasárnap, 2016-06-26, 09:02
Rájöttem arra, hogy jobb egyszerre csak egy történetet követni, így nem zavarodom bele.
Ez igaz is, ha több történetet olvas az ember egy idő után összemosódik benne. Egyszer én is úgy jártam, hogy kerestem egy történetet és kiderült, hogy az nem egy hanem valójában három
Idézetevelyn ()
Olvasok mindent ami felkerül ide
Mily öröm ezt nekem olvasni Evelyn a telhetetlen
Na jó, bevallom, hogy a merin vagy 10 törit követek folyamatosan. Néha teljesen belezavarodok. A könyvek olyanok, mint a tükör: mindenki azt látja bennük, amit a lelkében hordoz. >Carlos Ruiz Zafón
Telhetetlen Evelynnek üzenem, hogy termékeny hétvégém volt. Készen van az Utolsó menedék 9. fejezete, így már biztosan lesz mit olvasni a jövő hétvégén + az új történetből is készen van a 3. és a 4. fejezet 1/3-a, ami azért nagy szó, mert ezek hosszabb fejezetek, mint az Utolsó menedék fejezetei.